Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at

I Nets ble jeg tatt imot med åpne armer

​Det forteller Gagandeep som egentlig vurderte å bli rørlegger før hun siktet seg inn på informatikkstudier. Nå kombinerer hun masterstudier med deltidsjobb som programmerer i Nets.

Gagandeep Kaur (24) fikk en litt uvanlig start som deltidsprogrammerer i Nets. Jobben i Nets tok hun selv initiativ til etter at hun hadde holdt et kodekurs for barna til ansatte i selskapet. I kombinasjon med masterstudiene jobber hun en dag i uken som programmerer i Nets. Gagandeep anbefaler studenter til å tørre å ta kontakt med arbeidsgivere dersom de vil ha erfaring i studietiden. Deltidsjobben har gitt henne flere fordeler som nyutdannede bare kan drømme om.

- På studiene lærer du ikke hvordan man jobber i reelle prosjekter men det har jeg lært mye om gjennom deltidsjobben. I tillegg blir jeg kjent med arbeidsmiljøet og dynamikken i organisasjonen, forteller Gagandeep.

 

Skulle bli rørlegger
Gagandeep har alltid tatt andre valg enn vennene, og ble fristet av håndverkeryrket da hun gikk på videregående. For å helgardere valgte hun først å ta realfag på videregående.

- Jeg hadde lyst til å jobbe med noe konkret der jeg følte jeg kunne lage og utvikle noe. Derfor vurderte jeg faktisk sterkt å bli rørlegger. Men når du først har startet på en retning på videregående er det vanskelig å bytte og starte på noe helt nytt. Det første alternativet ble da farmasi, men så opplevde jeg egentlig at kjemi er utrolig kjedelig, så da valgte jeg informatikk på Universitetet i Oslo.

 

Valget har hun ikke angret på
Masterstudiet tar Gagandeep på normert tid samtidig som hun jobber en dag i uken. Hun jobber i Digitalisation og jobber med backend-utvikling i Java. Akkurat nå jobber Gagandeep og kollegene med å skrive om noe av det eksisterende systemet til Spring boot som er et nyere rammerverk i Java.

- Det er utrolig interessant å få satt teori ut i praksis. På skolen er det rom for å gjøre feil, men her må alt bli helt rett. Heldigvis har vi gode rutiner for å sikre kvaliteten,  forklarer hun.


Byttet roboter med Java
Gagandeep er ikke den eneste som kommer inn i Nets på en litt utradisjonell måte. Amund Froknestad (28) var ferdig med mastergraden i kybernetikk  ved NTNU da han oppdaget at han likte koding bedre enn roboter. Han kunne flere (kode) språk, men skjønte at han manglet kompetanse på Java.

- Jeg var i dialog med rekrutteringsbyrået Experis som foreslo at jeg kunne delta på et intensivkurs i Java. Ettersom jeg kunne programmere i andre språk var det relativt greit å lære Java, sier Amund.

Etter fullført tremånederskurs fikk Amund oppdrag som konsulent i Nets. Etter seks måneder som innleid konsulent fra Experis, er Amund klar som fast ansatt i Nets etter sommerferien. I følge Amund har det vært gull verdt å få jobbe med erfarne utviklere i Nets.

- Alle hadde forståelse for at jeg trengte opplæring for å forstå kodebasen, og jeg har tilbragt mange timer sammen med erfarne utviklere der vi sammen har diskutert ulike utfordringer som vi har løst sammen. På den måten har jeg forstått hvordan systemene er bygget opp og har kunnet jobbe mer selvstendig etter hvert, forklarer Amund.

Amund jobber som utvikler i Clearing Services, og tilbringer dermed dagene med å bidra til at Nets sitt RealTime Clearing-system fortsetter å levere stabile transaksjoner til det internasjonale markedet. For tiden innebærer dette et løft av  kodebasen i Nexi (tidligere ICBPI).

 

 

- Amund og Gagandeep er gode eksempler på at vi oftere må tenke litt utradisjonelt når vi rekrutterer. Utviklingen i bransjen går fort, og det er utrolig viktig at vi inkluderer og lærer opp nye folk slik at de blir trygge i rollen, sier Kari Engensbakken Bjørklund, som er leder for IT-utvikling i Nets.

 

​Studerer du IT eller relaterte emner og kan tenke deg å høre mer om mulighetene for å komme inn i et spennende selskap gjennom en deltidsjobb i Nets?  Da må du registrere deg så sender vi deg informasjon når vi rekrutterer til deltidsstillinger. Håper å høre fra deg.

For å registrere deg, klikk her.
http://koble.events/3319