Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


NemID nøgleapp er lige så sikker som nøglekortet

 

​Selvom NemID nøgleapp og nøglekortet er to vidt forskellige brugeroplevelser, er de begge en del af samme løsning og har samme høje sikkerhed.

Den ene er et fysisk papkort med engangskoder - den anden er en app på en smartphone eller tablet. Men begge er en del af NemID-løsningen, og begge har et så højt sikkerhedsniveau, at både bankerne og den offentlige sektor er trygge ved løsningerne.
 
Allerede da NemID nøgleapp blev præsenteret første gang, stillede flere spørgsmålstegn ved, om den nu også var sikker nok. Men det er den, forsikrer Jens-Jakob Lykke Larsen, Head of NemID Product and Delivery:

 

NemID bygger sikkerhedsmæssigt på noget, man ved, og noget fysisk, man har. Det fysiske har været nøglekortet, men er nu også NemID nøgleapp. Bruger-id og adgangskode er stadig det, man ved, uanset om man bruger NemID med sit nøglekort eller nøgleappen.
 

Aktivering af NemID nøgleapp

Selve aktiveringen foregår i to steps, hvor man skal bruge sit NemID med nøglekort to gange. Første gang når man opretter sig. Så en times ventetid. Og så en bekræftelse med NemID nøglekortet. Derefter er nøgleappen knyttet til NemID-brugeren og brugerens device.
 
Systemet er skabt sådan af sikkerhedsmæssige årsager og lever op til både PSD2-reglerne i EU og forordningen om eID-systemer.

 

PSD2-reglerne trådte i kraft i januar og skal fremme innovation og åbenhed i den finansielle sektor, hvor bankerne skal stille åbne adgange til rådighed for nye tjenester, som brugeren kan ønske at benytte i stedet for bankens tilbud.

 

Tre lag af sikkerhed

Sikkerheden i NemID nøgleapp er baseret på tre lag:

  • Nøgleappen er knyttet til NemID-brugeren og brugerens device (sker i forbindelse med aktivering af appen).
  • Der er kode på nøgleappen.
  • Der er lås på den mobile enhed.

 

Efter indtastning af bruger-id og adgangskode har brugeren derudover selv igangsat hvert enkelt login ved at klikke på "Send" i NemID login-boksen. Brugeren kan herefter se på sin smartphone, hvilken tjeneste der har sendt anmodningen.

Pressefoto 08.jpg
 

Læs mere om NemID nøgleapp på nemid.nu

 

Vil du bruge NemID i dine tjenester?

Læs, hvordan du bliver NemID tjenesteudbyder

NemID_nøgleapp_hent.png