Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


Thomas Cook Group har ansøgt om konkurs

 

​Rejseselskabet Thomas Cook Group, som bl.a. danske Spies er en del af, har ansøgt om konkurs. Dermed er alle flyafgange aflyst. Er du rejsende, og har du forudbetalt en rejse, bør du følge nedenstående anvisninger:

Kontakt dit rejsebureau

Du bør først kontakte dit rejsebureau og høre, hvordan du er stillet og hvorvidt de kan hjælpe dig.

 

Kontakt Rejsegarantifonden

Såfremt dit rejsebureau ikke kan hjælpe – eller er direkte påvirket af konkursen – bør forbrugere, som har købt en rejse, kontakte Rejsegarantifonden med henblik på at få refunderet deres rejse. Det gælder også, selvom der ikke er tale om en pakkerejse.

 

Brug din rejseforsikring

Mange danskere betaler årligt for en rejseforsikring – eller en særlig forsikring til rejsen – og der kan være mulighed for at benytte denne i tilfælde.

 

Indsigelsesmuligheder ved brug af betalingskort

Hvis du har betalt din rejse med et internationalt betalingskort (Visa, Mastercard, American Express) og er du blevet afvist af Rejsegarantifonden og står du uden mulighed for at få refunderet din rejse, så kan du kontakte din bank og påbegynde en indsigelsesproces.

 

Såfremt du har betalt din rejse med Dankort eller Dankort-delen i dit Visa-dankort, så svarer din dækning til, at du har betalt rejsen kontant. Banken kan derfor ikke hjælpe dig, hvis dit flyselskab er gået konkurs. Du kan dog anmelde dit krav i konkursboet.

 

Her kan du læse anvisningerne fra Forbrugerrådet TÆNK i forbindelse med flykonkurs.