Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


Nets udvikler mikrobetalinger til digitale medier

Pressemeddelelse

​Blockchain-teknologien, der driver bitcoinsystemet, er kernen i et nyt Nets-udviklet betalingskoncept til digitalt indhold. Systemet skal give mediebranchen bedre muligheder for at tage småbeløb for indholdet.

​Teknologien, der driver det velkendte bitcoinystem, kan også være med til at drive nye indtægtskilder til den danske og internationale mediebranche.

 

Sådan lyder ideen bag et nyt koncept til mikrobetalinger, som Nets i øjeblikket udvikler.

 

Mikrobetalingssystemet bliver et supplement, som mediehuse kan bruge til at gøre det hurtigere og billigere at betale små beløb for enkeltartikler, musik eller andet digitalt indhold – indhold, som det i dag kan være en udfordring at ekspedere på en let og effektiv måde.

 

Lavere omkostninger
Den udfordring kan blockchain-teknologien være med til at løse, fordi systemet kan gøre det muligt at flytte rundt på værdier med meget lave omkostninger – og med en høj grad af gennemsigtighed.

 

En mulighed med teknologien er at introducere en særlig slags credits, der kan bruges på tværs af indholdsudbydere. Det kan være netaviser, musikudbydere, streamingtjenester eller udbydere af wifi-hotspots.

 

- Konceptet adresserer flere ønsker fra vores kunder i mediebranchen og åbner samtidig også potentielt et marked for betalinger, som Nets ikke servicerer i dag. Vi ved, at mange mediehuse er på jagt efter systemer, der kan håndtere små betalinger, siger Simon Buchwaldt-Nissen, der er Senior Manager, Corporate Strategy hos Nets.

 

Betalingskort indbygget
Selve mikrobetalingerne vil ske med en særlig slags medie-credits, og der kan der knyttes både betalingskort og kontobetalinger til platformen, så det bliver let at bruge for kunderne.

 

Systemet tegner til at blive et markant anderledes bud på, hvordan medier og andre indholdsudbydere i fremtiden vil kunne tjene penge på deres indhold. De lave omkostninger i systemet kan potentielt øge indtjeningen for medier og andre udbydere af digitalt indhold, der kan sælge indhold for små beløb og alligevel få en god forretning ud af det.

 

Løsningen, der fortsat er under udvikling, bliver samtidig blandt de første, der kommer ud af det nystiftede Blockchain Development Lab hos Nets, hvor Nets afsøger mulighederne med nye teknologier.

 

Systemet er fortsat under tilpasning, og er foreløbig at betragte som et proof of concept, der tilpasses kundernes kommercielle virkelighed.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Pressechef, Søren Winge, Nets
T +45 29 48 26 46,

swing@nets.eu      

 

 

Fakta: Hvad er…

Mikrobetalinger ?
Fænomenet dækker over stykbetaling for små enheder – typisk musik, artikler eller andre digitale småtterier, der ofte vil koste mellem ganske få øre og et par håndfulde kroner.
På grund af de små beløbsstørrelser, er det uhensigtsmæssigt at kræve, at brugerne skal betale med kreditkort - eller at de skal oprette sig og derefter logge ind, hver gang der er noget, de har lyst til at bruge penge på.
Blockchain ?
Den digitale kryptovaluta, bitcoin m.fl., eksisterer i kraft af blockchain-teknologien, der er udgangspunktet for hele konceptet.
Deltagere i konceptet validerer transaktioner og skriver dem til blockchain, der er konceptets centrale arkiv over hvem der ejer hvad – og hvordan værdierne er flyttet rundt.
Desuden ventes mønter i Nets mikrobetalingskonceptet ikke svinge i værdi, som det kendes fra bitcoins.
Wallets og kryptovaluta ?
Bitcoins, Ether, Dogecoins – alle er eksempler på kryptovalutaer, der i princippet bare er forskellige udgaver af samme teknologi. Fælles for dem alle er, at man opbevarer dem i en digital pung, en wallet, der faktisk bare er unik serie af tal og numre.
Indholdet i den digitale pung, fremgår af blockchain, og der ligger kryptografiske computerberegninger bag hele den måde, konceptet virker på.
Herefter kan mikrobetalingskonceptet veksle de digitale mønter til rede penge.