Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


God start på året for Dankort

 

Danskerne fortsætter deres hyppige brug af Dankort og gennemførte 8,3% flere betalinger eller pengeoverførsler i januar i år sammenlignet med januar 2015. I alt blev det til 96,2 millioner betalinger og overførsler med Dankort.

Det samlede beløb som danskerne overførte eller handlede for i januar steg med 7,8% til knap 28,2 milliarder kroner i forhold til januar 2015.


 

Mere end 1 million kontaktløse betalinger

Antallet af kontaktløse betalinger stiger måned for måned og i januar gennemførte danskerne mere end 1,2 millioner betalinger kontaktløst.

"Vi kan se, at når danskerne først har prøvet at betale kontaktløst, så gør de det typisk mere og mere. Vi vil gerne have endnu flere danskere til at benytte denne mulighed, så nu starter vi en kampagne, hvor vi sætter fokus på hvordan og hvor det er muligt at betale kontaktløst," siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets. 

Ved kontaktløse betalinger med Dankort skal der kun bruges PIN-kode for betalinger over 200 kroner. Ved den kontaktløse betaling skal man blot holde kortet hen til terminalen og betalingen er derfor lidt hurtigere end en betaling, hvor man stikker kortet ind i terminalen. Mere end 65% af de køb danskerne foretager med Dankort er under 200 kroner, så mange betalinger vil kunne gennemføres hurtigere ved at blive gennemført kontaktløst. 

Alle større detailkæder tager allerede imod kontaktløse betalinger. Derudover er Nets dagligt i kontakt med butikker, der ønsker at få indstillet deres terminaler til også at kunne tage imod denne nye betalingsform. 


 

Oversigt over forbrug og antal betalinger med Dankort 

 

Måned: Januar20162015ForskelVækst
Samlet antal Dankort betalinger (mio. transaktioner)96,288,87,48,3%
Samlet Dankort-forbrug (mia. DKK)28,226,12,17,8%
Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK)22,121,70,42,1%
Dankort-forbrug på nettet (mia. DKK) uden pengeoverførsler via mobilen4,23,70,514,6%
Pengeoverførsler med Dankort via mobil (mia. DKK)1,90,81,1-
Dankort-tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. De anførte tal for 'Vækst' og 'Forskel' er baseret på udregning af tallene før afrunding. Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.