Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


Butikker begejstrede for lynhurtige kontaktløse betalinger

 

​Det kontaktløse Dankort har siden lanceringen i 2015 stået for mere end 103 mio. transaktioner i danske butikker landet over. 45.000 butikker tilbyder allerede kontaktløse betalinger, men 15.000 flere kan let komme med på vognen. Hos Jespers Torvekøkken har kontaktløse betalinger været en stor gevinst for både kunder og personale.

​De danske forbrugere har i stor stil taget kontaktløse betalinger til sig. I januar blev det kontaktløse Dankort noteret for 15,9 millioner transaktioner, hvilket svarer til omkring 19 procent af alle betalinger med Dankort i den måned. Således har det kontaktløse Dankort nu rundet 103,2 millioner transaktioner i alt.


Ca. 45.000 butikker har foretaget kontaktløse betalinger, men endnu 15.000 har mulighed for at tilbyde kunderne at betale med det kontaktløse Dankort.

”Udviklingen nærmest eksploderede i 2016. Fra at 1,5 % af betalingerne i starten af året var kontaktløse, steg brugen markant gennem året i takt med, at butikkerne blev klar, og flere og flere danskere fik et Dankort med kontaktløs funktion. Der er dog stadig ca. 15.000 butikker landet over, som har mulighed for at opdatere deres terminaler til kontaktløse betalinger,” siger Jeppe Juul-Andersen, der Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

Hurtigere ekspedition og bedre brugeroplevelse
På tværs af forskellige brancher opfordrer bl.a. kiosker, kantiner og cafeer deres kunder til at betale kontaktløst, da det går hurtigere, og man derved hurtigere kan få afviklet en kø. Hos cateringvirksomheden Jespers Torvekøkken har både kunder og personale taget imod de kontaktløse betalinger med åbne arme.

”Det går meget, meget hurtigere end tidligere. Vi har 700 elever, der alle har pause samtidig, så førhen var det stort set umuligt at få alle igennem i løbet af pausen, men med kontaktløse betalinger går det nemt. Vi er sågar gået fra at have to kasseapparater åben til kun at have ét. Det er både en gevinst for os og for kunderne”, siger køkkenchef Henrik Svendsen hos Jespers Torvekøkkens kantine hos CPH Business Academy, som også oplever en stor effektivisering af det administrative arbejde:

”Når eleverne først har prøvet at betale kontaktløst en gang, bruger de det hele tiden. Det betyder også, at vi får langt færre kontantbetalinger, og det letter mit arbejde med at skulle gøre kasse op og administrere kontanterne efterfølgende.”

Alle butikker med en Dankort-aftale kan få opgraderet deres terminaler, så de kan tage imod kontaktløse betalinger. Butikker med nyere terminaler skal blot opdatere softwaren ved at kontakte sin terminalleverandør eller integrator. Har man en ældre terminal, kan det være nødvendigt at udskifte terminalen til en nyere model.

Endnu flere kontaktløse kort i 2017
På nuværende tidspunkt er lidt flere end halvdelen af alle Dankort udskiftet til et Dankort med kontaktløs funktion. Nets forventer, at i alt godt 3 mio. danskere vil have kontaktløst Dankort eller VISA/Dankort inden udgangen af 2017.

Ønsker man at kunne tilbyde sine kunder kontaktløse betalinger, kan man læse mere på dankort.dk eller kontakte Nets på telefon +45 44 89 24 00.