Close countries panel

Select country

For solutions in a specific country please visit our local website

Nets is a part of the Nexi Group - The European PayTech. Visit our Group website at


Dankort bliver nu kontaktløst

 

​​De danske banker begynder nu at udstede kontaktløse Dankort og Visa/Dankort, når deres kunder skal have et nyt kort. Dermed får danskerne mulighed for også at betale kontaktløst i de stadig flere forretninger, der tager imod denne form for betalinger.

"Med den nye kontaktløse funktionalitet bliver det nemmere, hurtigere og fortsat sikkert at betale med Dankortet. De nye kort behøver ikke at indlæses fysisk i terminalen, men kan blot holdes hen til kortlæseren. Handler man for op til 200 kr., slipper man for at indtaste PIN-koden", fortæller Jeppe Juul-Andersen, Senior Vice President i Nets med ansvar for Dankort.

 

Flere danskere har allerede haft glæde af kontaktløse betalinger bl.a. i supermarkedet, da internationale betalingskort det seneste år typisk er blevet udstedt med den samme kontaktløse funktionalitet. I takt med at alle Dankort fremover kan afvikle kontaktløse betalinger, er de større forretningskæder nu klar til at tage imod kontaktløse betalinger.

 

"Vi anser den kontaktløse funktionalitet som en naturlig videreudvikling af Dankortet, der skal sikre, at kortet fortsat er danskernes foretrukne betalingskort. Vi har de seneste år set en stigende tendens til, at danskerne efterspørger nye betalingsløsninger, der gør det lettere at betale, og det er helt naturligt, at Dankortet følger med i den udvikling. Derfor har detailhandlen taget ansvar for at fremtidssikre Dankortet, og besluttet at betale for udviklingen af det kontaktløse Dankort", siger Markedsdirektør for Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft og fortsætter:


"Vi forventer, at denne nye udvikling af kortet vil betyde hurtigere og mere smidige transaktioner. Det gælder særligt i miljøer, hvor der betales mindre beløb og hvor man kan have gavn af, at betalingen gennemføres hurtigere"

 

Fakta om Dankort og kontaktløse betalinger
Den kontaktløse kortteknologi baserer sig på en chip og en antenne i kortet, som kan kommunikere med kortterminalen – uden fysisk kontakt. Den kontaktløse betaling gennemføres ved at betalingskortet holdes hen til det kontaktløse symbol på terminalen. Displayet på terminalen viser, når betalingen er godkendt.

 

PIN-koden skal ikke indtastes ved køb op til 200 kr. og Dankort med kontaktløs funktion bliver dermed et endnu stærkere alternativ til kontanter, som ofte foretrækkes ved mindre køb. Ifølge Nationalbanken er Dankortet langt den billigste betalingsform for samfundet, og de samfundsmæssige omkostninger ved at anvende Dankort på forretningssteder er markant lavere end betaling med kontanter eller internationale kort.

 

Der er i dag udstedt mere end 5 millioner Dankort og Visa/Dankort og der blev i 2014 foretaget mere end 1.1 mia. betalinger med Dankort i danske forretninger.

Fakta-ark om kontaktløse kort.pdf

 

Læs mere om det nye Dankort, og fordelene for både kortholdere og forretninger, på www.dankort.dk